כל סטודנט במכללה או באוניברסיטה ברחבי הארץ אמור לכתוב תוכן אקדמי במסגרת מחקרים או עבודות סמינריוניות. מדובר בנושא מורכב שיש להקפיד בו על כל הכללים כדי שהן המסגרת הכללית והן התוכן יעניקו לסטודנט ציון גבוה, דבר שיקדם אותו בהליך קבלת התואר.
לכל מוסד אקדמי יש הוראות ספציפיות אשר מייחדות אותו ולכן יש לבצע כל עבודה על פי הכללים שנקבעו כיוון שכל סטיה ממתווה הדרך עלולה להוריד נקודות בתחשיב הכללי של הציון.
המבנה של מאמר אקדמי
לכל מאמר אקדמי יש מבנה קבוע:
- שער אשר מכיל את שמה של העבודה, את שמו של הסטודנט ואת שמו של הקורס שבמסגרתו מוגש מאמר זה.
- תוכן העניינים.
- ראשי פרקים.
- מבוא קצר שהוא תמצית העבודה שמוגשת.
עיקרי הדברים
מאמרים אקדמיים מבוססים על שאלת מחקר שעליה יינתנו תשובות שונות לאורכו של המאמר. לפני תחילת כתיבת התוכן יש לתכנן אותה מראש כדי לגבש החלטה מה יכלול המחקר, אילו נושאים ואילו היבטים. השיטה היא להציג את מלוא המידע בשקיפות מלאה ובאופן אובייקטיבי ולא מגמתי, כדי שהקורא ייחשף לכל הממצאים וכך הוא יוכל להתלבט בין פתרון זה לפתרון אחר מתוך הנתונים שיוצגו.
כדי להדגיש את האינפורמציה ולהציג אותה בצורה ברורה וחד משמעית, יוסיף כותב המאמר גם תרשימים, גרפים, טבלאות מפורטות ועוד. בדרך כלל יהיו אלו נתונים שיוכנו בכמה גוונים וכך כל מי שמביט במידע מבין מיד מהן התוצאות, מהן ההבדלים וכו'.
סגנון הכתיבה
תוכן אקדמי אינו עניין של מה בכך ולכן ברוב המקרים, הכותב לא ישתמש בשפה יום יומית וגם לא בסלנג. אלא הוא יכתוב זאת בשפה גבוהה שתהיה מובנת לכל הציבור אך לא גבוהה מדי. במהלך הכתיבה הוא יקפיד על עברית רהוטה, לא יופיעו במאמר קיצורי דרך אלא מלוא המילים או מלוא הביטויים. במהלך העבודה או בסיומה יבצע הכותב עריכה של כל התוכן, לא אחת הוא יחליף את הסדר במשפטים השונים כדי שהם יהיו נעימים ומובנים יותר בעת הקריאה.
בנוסף לכך הוא יבצע הגהה כדי לעלות על כשלים נקודתיים כמו שגיאות כתיב או טעויות בהקלדה אשר קורות במהלך כתיבה כל כך ארוכה.
כאשר הכותב מעוניין להתבסס על מאמר מאוניברסיטה אחרת אשר נכתב באנגלית או בכל שפה אחרת ההמלצה היא להיעזר בשירותיה של חברת תרגום מקצועית. זאת כיוון שהיא מתבצעת על ידי מתרגמים מקצועיים שהם מומחים בנישות ספציפיות כמו לדוגמה פילוסופיה, חשבונאות, עסקים, משפטים וכמובן מומחים בתחום התרגום מאמרים אקדמיים. לכן במהלך הכתיבה הם משרבבים לתוכן מילות מפתח מקצועיות וכך מעלים באופן מהותי את הרמה של עבודת המחקר.
המטרה של העבודה האקדמית
לכל עבודה אקדמית יש מטרה ולכן הכותב חושף לאורכה את מלוא המידע ובסיום העבודה הוא חושף את המסקנות שלו:
- הדרך הטובה ביותר לפתרון הבעיה היא באמצעות מסלול1 .
- אנשי עסקים שבוחרים במסלול 4 עלולים לקרוס כלכלית.
- במקרים מסוימים כדאי לאנשי העסקים שמבצעים את מסלול 1 להיעזר ביועץ עסקי שיעניק להם ייעוץ וליווי עד ההצלחה.
- נושא נוסף שיש לחקור אותו הוא ההשלכות האפשרויות של מסלול 3 ולכן כדאי לחקור זאת לעומק.
ביבליוגרפיה ומקורות מידע
בחלקו האחרון של התוכן האקדמי יש לרשום באופן מפורט ביותר את מקורות המידע ואת הספרים שבהם נעזר הכותב.
עבודת מחקר היא משימה רבת היקף ולכן יש להקדיש לה זמן רב כדי להגיש בסופו של דבר עבודה מקצועית ביותר שכוללת את כל ההיבטים וההשלכות.